HOME     ABOUT US     LINK     NEWS     CONTACT

Versione Italiana  
"Un intervento bio-difficile..."

ABITAZIONE PRIVATA
Roma 2005

The project consisted in the realization of an apartment in an area of 70 sq. m. between a retaining floor and a flat roof, with thick (reinforced) concrete walls, inside a single family house with its own swimming pool and garden.

To make the apartment cosier and more comfortable, the walls and the ceiling have been insulated with cork panel 5 cm width, while the floor has been raised, insulated and ventilated to protect the house from humidity.

The apartment has been design with an open space for the entrance-kitchen-living room-dining room area. An access room with built-in wardrobe for guests has been built in order to separate from the rest of the apartment the sleeping area consisting in a double room with a walk-in closet and a bathroom.

For the right light and ventilation there have been created portholes in the perimeter wall and a skylight in the ceiling. An exposed brick wall and a fireplace covered with fragments of the floor mark the interiors out.




Un intervento bio-difficileů


Pianta
Progetto della  zona soggiorno
Progetto del corridoio-galleria
Progetto della cucina
Sezione e particolare isolamento pareti, pavimenti
Foto di cantiere
Posa in opera degli ôigl¨ö
posa in opera pannelli in sughero
Posa in opera dei pannelli in sughero
Realizzazione pareti interne
Lavorazioni di cantiere
Realizzazione camino
Rivestimento camino
Rivestimento in mosaico
Particolare mosaico camino
Lavorazioni interne
Montaggio infissi
Particolare obl˛
Bagno
Cucina
Passaggio cucina-soggiorno
Passaggio zona pranzo-cucina
Zona pranzo
zona giorno
Soggiorno
Soggiorno
Prospetto esterno
Realizzazione progetto





STUDIOBIOARCH
info@studiobioarch.it
www.studiobioarch.it

  
Italy   EU

UP